۶ دقیقه

شهر گمشده دوارکا در هند را شاید بتوان یک معمای حل نشده دانست. هندوستان شامل 28 ایالت و 7 ناحیه پیوسته است به همین دلیل به شبه قاره هند معروف است. این سرزمین پهناور دارای کهن ترین سنت هاست. دین و مذهب و باورها و اعتقادات در میان مردم این کشور اهمیت بسیار ویژه ای دارد. مردم این کشور علاقه عجیبی به افسانه ها دارند و مطلب جالبی که وجود دارد این است که به‌ طور کلی در هند مرز واقعیت و افسانه مشخص نیست. هندوستان در بین گردشگران به عنوان مقصدی افسانه ای مشهور است.

شهر گمشده دوارکا در هند

نحوه شکل گیری شهر گمشده دوارکا

تغییرات طبیعی و آب‌ و هوایی زمین و به وجود آمدن بلایای طبیعی مثل زلزله، آتش‌ فشان و بالا آمدن سطح دریا باعث دگرگونی یا شکل‌گیری مناطق مختلف برروی زمین شده است. که این تغییرات بر نوع زندگی بشر نیز مؤثر بوده است. این دگرگونی ها گاهی باعث بیرون زدگی قسمتی از زمین از آب شده و جزیره‌های به وجود آورده که بعدها سکونتگاه انسان‌ها و جانوران شده و گاهی با قدرت بخشی از زمین را در خود فرو برده و زندگی‌های بسیاری را به نابودی رسانده که اثری از جانداران در آن نیست.

یکی از این شهرها که به دلیل شرایط طبیعی به زیر آب رفته شهر دوارکا در هند است. دواکار Dwarka به معنی شهر دروازه بهشت است. امروزه دواکار یک منطقه مسکونی در هند است که در Okhamandal Taluka واقع شده است. ویرانه‌ های شهر گمشده دوارکا در نزدیکی سواحل شهر دوارکا یکی از بزرگ‌ترین شهرهای عصر مدرن هندوستان قرار گرفته است.

همه اطلاعاتی که در مورد مدارک ویزا نیاز دارید!

وجود شهر گمشده دوارکا در اعماق دریا

ویرانه‌ های کهن شهر گمشده دوارکا در عمق چهل متری آب قرار دارند. به گفته باستان‌ شناسان این شهر درگذشته در سواحل رودخانه گوماتی بنا شده و سکنه آن قبل از غرق شدنش این شهر را ترک کردند. عده‌ای بر این باورند که این ناحیه قدمتی افسانه‌ای دارد و در واقع شهر گمشده کریشنا الهه معروف هندو بوده است.

عده‌ای دیگر می‌ گویند این ویرانه ها زمانی مکان عبادت بوده که در افسانه‌ های قدیمی هند نیز به آن اشاره شده است. از آنجا که هند سرزمین افسانه هاست و سندی برای واقعی بودن افسانه وجود ندارد نمی‌ توان به قطعیت درباره داستان های به وجود آمدن دواکار بحث کرد.

آنچه تأمل‌ برانگیز است وجود این شهر در اعماق دریاست. سال‌ها مردم هند فقط در کتب باستانی و نقل‌های افسانه ای اسمی از این شهر شنیده و خوانده بودند اما کشف شهر گمشده دوارکا در هند موجودیت این شهر را ثابت کرد.

نحوه شکل گیری شهر گمشده دوارکا

کریشنا که بود و چه کرد؟

در ادبیات باستانی هندو گفته شده کریشنا که از خدایان هندی بوده در شهر ماتورا حکمرانی می کرده که 17 بار توسط پادشاده مستبدی بنام جاراساندا مورد حمله قرار می گیرد. کریشنا برای نجات مردم، شهری بر روی جزیره ای در غرب هند بنا می کند اما باز هم کریشنا توسط شخصی خبیث بنام سالوا مورد حمله قرار می گیرد.

در افسانه ها آمده این شخص موجودی فرازمینی بوده و کریشنا به جنگ با فضایی ها برخواسته اما سلاح های سالوا به مانند رعد و برقی برشهر دوارکا فرو ریخته و بخش اعظم این شهر را نابود کرده است. اما آیا واقعاً کریشنا شهر دوارکا را ساخته و در گذشته جنگ با فضایی‌ها و موجودات فرازمینی اتفاق افتاده یا خیر چیزی است که هنوز دانشمندان در پی کشف آن هستند.

شهر گمشده دواکار در هند را می‌توان به‌عنوان یکی از افسانه ای ترین مناطق و جاذبه‌های زمین نام برد. امروز نیمی از این شهر افسانه‌ای بر روی خشکی و بیشتر از دوسوم آن در اعماق اقیانوس قرار دارد. برای بازدید از شهر دواکار در هند باید غواصی کنید آن هم با تیم غواصی در عمق 40 متری زیر آب های اقیانوس هند!

اخذ ویزای تجاری چین در کمترین زمان ممکن 

داستان شهر گمشده دوارکا، از افسانه تا حقیقت

داستان شهر گمشده دواکا در هند از آن‌ جا شروع شد که در سال 2000 مؤسسه ملی تکنولوژی دریایی عده‌ای محقق را به خلیج خامبهات برای انجام تحقیقاتی در زمینه اکتشافات دریایی اعزام کردند. این گروه در جریان کشف و شهودش به سازه ای عجیب و بزرگ برخوردند که قبلاً توسط ماهواره‌های شوروی و ماهیگیران محلی نیز گزارش شده بود. اما در باور کسی نمی‌گنجید این بناهای عجیب متعلق به شهری باستانی و نهفته در دل دریا باشد.

در خلال گزارش هایی که گروه های کمک ویژه هر روز در این قسمت از دریا می‌ رساندند مطلب شگفت‌ انگیز این بود که این سازه‌ها دست‌ ساز بشر بوده‌اند. بعد از این یافته مهم اولین تیم تحقیقاتی به صورت اختصاصی به اعماق اقیانوس فرستاده شد 7 ماه بعد در سال 2001 سرپرست علوم و تکنولوژی هند اعلام کرد که در بیست کیلومتری خلیج خامبهات در عمق چهل کیلومتری از سطح دریا شهری باستانی با وسعت حدود نه کیلومتر کشف شده که دارای سازه‌های عظیمی است. بررسی‌ها تا سال 2010 ادامه داشت و درنهایت عمر این شهر گمشده در اعماق دریا 4000 سال تخمین زده شد.

این تیم های تحقیقاتی اکتشافات مهمی ارائه کردند که نشان از تمدن شهری و پیشرفته این منطقه داشت. آثاری همچون چوب، استخوان، دندان، کوزه های سفالی و ساختارهای سنگی کشف شده از این شهر گمشده نشان از عمر دراز این بناهاست. با آزمایشی در آلمان بر روی تکه چوب کشف شده از این منطقه انجام شد، قدمت آن را 9500 سال تخمین زدند.

یکی از عجیب‌ترین مسائلی که در رابطه با دواکار وجود دارد این است که، داستان وجود این شهر که درگذشته برای تاریخ شناسان و دانشمندان هندی افسانه‌ای بیش نبوده، با پیدایش شهر گمشده دوارکا گویا به واقعیت بدل شده است. این افسانه قدیمی بر این اصل بود که نوری از آسمان ها به دور زمین در گردش بوده که باعث حرکت زمین شده و بخشی از آن را به زیر آب برده است و در کتاب‌های دیگر آمده‌است که به یکباره بخشی از زمین و تمام شکوه آن شهر به داخل آب فرو رفته است.

داستان شهر گمشده دوارکا، از افسانه تا حقیقت

کشف شهر گمشده دوارکا در هند

کشف شهر گمشده دوارکا در هند یعنی توصیف بخشی از واقعیت، یعنی وجود داشتن چنین شهری، حالا چطور در آب غرق است کسی نمی‌داند. زمین شناسان زلزله را علت می‌دانند اما وقتی تیم‌های تحقیقاتی عنوان کردند بسیاری از بناها هنوز سر پا هستند این فرضیه رد شد. عده‌ای بر این باورند شاید دواکار همان آتلانتیس گمشده باشد.

بسیاری عنوان می کنند شاید آتلانتیس نیز مکانی واقعی باشد که هنوز کسی آن را کشف نکرده و شاید جایی در روی همین کره خاکی یا زیر آب های زمین از نظر مردم پنهان باشد. بطور کلی داستان نابودی شهر گمشده دوارکا در هند بسیار عجیب است و بوجود آمدن و مدفون شدنش در اعماق اقیانوس هنوز هم در پس پرده ای از ابهامات باقیست.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *