تنوع غذا در بلغارستان بسیار زیاد است، انواع سوپ های مختلف بلغاری، تاراتور، سالادهای خوشطعم، کباب ها و گوشت های گریل شده با قیمت مناسب، بهترین فرصت برای شکم گردی در سفر را به گردشگران بلغارستان می دهد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا در بلغارستان گردش کنیم و معروف ترین غذاهای بلغارستان را امتحان کنیم.
غذاهای بلغارستان با مواد اولیه ی سبزی های تازه و لبنیات خوشمزه در کنار گوشت و مرغ و ماهی، لیستی متنوع و لذیذی ارائه می دهند. با توجه به موقعیت جغرافیایی بلغارستان، غذاهای بلغاری نوعی غذای اروپای شرقی تاثیر گرفته از آشپزی ترکی و یونانی به حساب می آیند. بلغارها بسیار مهمان نواز بوده و غذاهای محلی رنگارنگ خوش طعمی سرو می کنند که بلغارستان را به کشوری مناسب برای شکم گردی بدل می سازد.
لبنیات بخش مهم غذاهای بلغاری هستند. جالب است بدانید در غذاهای بلغارستان تعادل بین گوشت، سبزیجات و لبنیات حفظ می شود با غذاهای محلی دیگر سرزمین ها متمایز است.
معرفی معروف ترین غذاهای بلغارستان
1. کبابچه یکی از معروف ترین غذاهای بلغارستان/ kebapche
کبابچه بلغاری یکی از غذاهای بلغارستان نوعی کباب محسوب می شود که برای سرو نیاز به سالاد شوپسکا و دوغ بلغاری دارد. معمولا در کنار کبابچه سیب زمینی سرخ شده، پنیر بلغاری و ادویه هایی از قبیل فلفل سیاه و زیره هم گذاشته می شود. برای طعم دادن به گوشت این کباب گاهی سبزیجات معطر هم اضافه می کنند.
2. بانیتزا / Banitza
بانیتزا نوعی بورک است که در شیرینی فروشی ها و نانوایی ها یافت می شود. بی شک بوی خوش این غذا شما را تحت تاثیر قرار می دهد و دلتان می خواهد چندین بار آن را سفارش دهید. مواد اولیه این غذا از تخم مرغ و پنیر تشکیل می شوند و داخل آن با پنیر فتا، اسفناج، قارچ، پیاز، کلم و کدو تنبل پر می شود. البته گاهی برای داخل آن از سیب و گردو استفاده می کنند. برای تجربه یک صبحانه سنتی در بلغارستان، بانیتزا را امتحان کنید.
3. سوپ سیرابی / Shkembe chorba
غذایی با طرفداران و دشمنان سرسخت! سیرابی معمولا در منطقه بالکان زیاد درست می شود و عموما صبح زود میل می شود. پس اگر علاقه به خوردن سیرابی دارید یک روز صبح زود به رستوران بلغاری بروید و از یک کاسه سیرابی لذیذ همراه با سیر فراوان، فلفل قرمز و کمی شیر لذت ببرید.
برای آشنایی با چگونه گرفتن وقت سفارت با ما در تماس باشید.
4. سالاد شوپسکا / Shopska salata
هر کشوری سالاد منحصربه فرد خود را دارد. سالاد شوپسکا یکی از غذاهای بلغارستان اشتهای آدم را باز می کند و بعد از خوردن آن، طعم و عطر غذاهای بلغاری را بیشتر از قبل احساس می کنید. مواد اولیه این سالاد شامل گوجه، خیار، پیاز و پنیر رنده شده می باشند. در نهایت بر روی سالاد برگه های جعفری قرار می دهند. اما این سالاد یک نکته ی مهمی هم دارد که آن را تبدیل به غذای ملی بلغارستان کرده است: ترکیب رنگ سبزیجاتی که در آن به کار می رود رنگ های پرچم این کشور است.
5. لیوتنیتسا / lyutenitsa
لیوتنیتسا میان وعده ی بلغاری لذیذ و کمی تند. سس لذیذ لیوتنیتسا از فلفل، گوجه فرنگی گاهی هم بادمجان درست می شود. بلغارها به عنوان میان وعده سس لیوتنیتسا را با کمی نان تست میل می کنند.
6. دلمه بلغاری / Lozovi Sarmi
دلمه در بلغارستان و کشورهای اطراف محبوب است. برای درست کردن دلمه بلغاری برگ های انگور یا کلم با ترکیب گوشت چرخ کرده و برنج پر می شود.
7. تاراتور / Tarator
تاراتور، آب دوغ خیار بلغاری! در روزهای گرم تابستان غذایی به اندازه تاراتور به دل شما نمی نشیند. ماست پایه ی این غذا است که با خیار، شوید و سیر خوش طعم می شود. برای خنک شدن در تابستان در بلغارستان تاراتور بخورید و دیگر نیازی به بستنی نخواهید داشت و یکی از معروف ترین غذاهای بلغارستان به حساب می آید.
8. کوفته / Kyufte
کوفته درست همانند کبابچه پخته می شود بااین تفاوت که در آن پیاز هم استفاده می شود که این نکته طعم کوفته را به کباب های ایرانی نزدیکتر می کند. این غذا هم درست مانند کبابچه، همراه با سالادشوپسکا، سیب زمینی سرخ شده و پنیر خورده می شود. این غذا یکی از معروف ترین غذاهای بلغارستان به حساب می آید.
9. مشانا اسکارا / Meshana Skara
مشانا سکارا از تکه های گوشت قرمز گریل شده تشکیل شده است و در کنار سبزیجات پخته سرو می شود. بلغارها گوشت را بسیار دوست دارند. معمولا مشانا سکارا به همراه سالاد شوپسکا سرو می شود.
10. موساکا / Moussaka
موساکا غذایی با ریشه یونانی است که امروزه یکی از محبوب ترین غذاهای بلغارستان به حساب می آید و ارزش امتحان کردن را دارد. ظاهر موساکا به لازانیا شباهت دارد اما متفاوت است. برای پخت این غذا در بلغارستان از سیب زمینی، تخم مرغ، پیاز، گوشت قرمز، فلفل پاپریکا، فلفل سیاه و نمک استفاده می شود. نکته جالب اینجاست که این غذای لذیذ در بسیاری از کشورهای دیگر بالکان و خاورمیانه هم پخته می شود ولی دستور طبخ آنها با هم کمی متفاوت است به طوری که در یونان به جای سیب زمینی، اغلب از بادمجان استفاده می کنند.
11. فلفل شکم پر / Chushki Burek
فلفل شکم پر از غذاهای اصیل بلغارستان است. در این غذا فلفل را با گوشت و برنج پر می کنند و با ادویه آن را طعم دار کرده و سرخ می کنند. در مراسم شب کریسمس این غذا را بدون گوشت تهیه کرده و در کنار آن گوجه فرنگی و خیار سرو می کنند.
12. ماست بلغاری / Kiselo Mlyako
بلغارها ماست مخصوصی دارند که مزه ای ترش داشته و برای سلامت معده زیاد مناسب نیست اما مزه خاص آن ارزش یک بار امتحان کردن را دارد. یادتان باشد اگر از ماست بلغاری خوشتان نیامد هرگز جلوی یک بلغار این را نگویید زیرا ناراحت می شوند.
برای اطلاع از نحوه جمع آوری مدارک ویزا با ما همراه باشید.
13. کاوارما / Kavarma
کاوارما غذای لذیذ بلغارستان است که خارج از این کشور شهرت چندانی ندارد. داخل کشور بلغارستان در مناطق مختلف دستور پخت کاوارما متفاوت است. البته به طور کلی گوشت تفت داده شده و سبزیجات پخته شده در این غذا استفاده می شوند. کاوارما تا حدودی شبیه به تاس کباب است.
14. زلوی سارمی / Zelevi Sarmi
یک غذای بلغاری دیگر برگرفته از غذاهای یونانی که از برگه های کلم پخته شده و تکه های غذا شامل ترکیبات برنج و گوشت همراه با سبزیجات معطر پخته شده تهیه می شود. بسته به ذائقه شما زلوی سارمی به صورت سرد یا گرم سرد می شود.