دلایل زیادی برای سفر به اسپانیا وجود دارد؛ تاریخچه رنگارنگ، آثار هنری معروف، فرهنگ سرزنده و ساحل های زیبا اما غذاهای لذیذ اسپانیایی مهمترین دلیل است. ارزش غذا برای اسپانیا همانند ارزش پیکاسو برای هنر است. لازم نیست یک شکم گرد باشید تا از غذاهای سنتی اسپانیا لذت ببرید. شاید انتخاب از میان تنوع بالای غذاهای اسپانیایی کمی گیج کننده باشد، اما اگر می خواهید با فرهنگ آشپزی اسپانیا آشنا شوید، حتما این 13 غذا را امتحان کنید. غذاهای لذیذ اسپانیایی ،خاص و بسیار رضایت بخش هستند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با لذیذترین غذاهای اسپانیایی آشنا شوید.
نان گوجه ای یکی از غذاهای لذیذ اسپانیایی
نان گوجه ای (Pa amb tomàquet) یک غذای کاتالانی است که نباید از دست بدهید. نان (pa de pagès) به 2 نیم برش داده شده، نصف گوجه بر روی نان پهن شده، کمی روغن اضافه کرده و در صورت علاقه نمک بر روی آن می پاشند. معمولا با گوشت سرد مانند سالامی، سوسیس سفید یا پنیر سرو می شود. در تور اسپانیا این نان را امتحان کنید یکی از غذاهای لذیذ اسپانیایی به شمار میرود.
پائلا یکی از غذاهای لذیذ اسپانیایی
انواع متنوع پائلا (Paella) با گوشت خرگوش، مرغ و یا غذاهای دریایی آماده می شود. گوشت به همراه لوبیا سبز، لوبیا سفید، برنج و گیاهانی مانند زعفران و رزماری پخته می شود. شاید مدت زمان پخت این غذا طولانی باشد، اما طعم منحصر به فردی ایجاد می کند. پائلای مرغوب دارای برنج زرد رنگ (به علت زعفران) می باشد. پائلا معمولا به عنوان ناهار سرو می شود.
ژامبون ایبری یکی از غذاهای لذیذ اسپانیایی
ژامبون ایبری (Jamón ibérico) از گوشت خشک شده ی خوک کوهستان یا خوک سیاه ایبریایی بدست می آید. در گذشته ران نمک زده خوک را به منظور نگهداری برای زمستان های طولانی خشک می کردند. امروزه این ژامبون به عنوان پیش غذا سرو می شود. برش های این ژامبون به نازکی کاغذ می باشند.
گازپاچو
بهترین توصیف سوپ گازپاچو (Gazpacho)، سوپِ سردِ گوجه است. باید این سوپ را امتحان کنید تا درک کنید که چرا غذایی به این سادگی دارای طرفداران زیادی است. یک سوپ گازپاچو مرغوب از ترکیب گوجه ی تازه، خیارشور، فلفل رد بل، سیر، نان و روغن زیتون درست می شود. این سوپ، بسته به سایز و جنس ظرف ، به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو می شود.
چوروس
از غذاهای خوش مزه اسپانیا چوروس (Churros) اسنک شیرین است که از خمیر سرخ شده در لایه ای از شکر درست شده است. دانه های دراز مارپیچ چوروس خوردن آن ها را آسان می کند. بهترین مکان برای امتحان آن ها دکه های خیابانی می باشند. حتما این خوراکی شکری را در شکلات آب شده فرو کنید، تا مانند اسپانیایی ها آن را امتحان کنید. در تور بارسلونا چوروس را امتحان کنید.
پاتاتاس براواس
پاتاتاس براواس (Patatas Bravas) یا (سیب زمینی های شجاع) یکی از معروف ترین تاپس های اسپانیا است که نباید از دست بدهید. پاتاتاس براواس تکه های سیب زمینی سرخ شده به همراه سس قرمز تند می باشند. برخی از انواع آن به همراه سس غلیظ سیر سرو می شوند. معمولا به عنوان مزه در کافه ها سرو می شوند. تاپس ها معمولا در نیم روز، بین ناهار و شام خورده می شوند.
برای آگاهی بیشتر در مورد چگونه گرفتن وقت سفارت با ما همراه باشید.
املت اسپانیایی
املت اسپانیایی (Tortilla Española) در واقع املتی سنتی که از تخم مرغ و سیب زمینی های حبه شده (و کمی سرخ شده) درست می شود. برخی رستوران ها املت را با پیاز درست می کنند و معمولا شما را از مواد اولیه خود با خبر می سازند. امروزه در املت اسپانیایی از چوریزو، پنیر، پیازچه و سیر نیز استفاده می شود. معمولا املت اسپانیایی برش های کوچک شده و با چنگال سرو می شود، یا به عنوان پیش غذای سرد میل می شود. با این حال املت بزرگ به عنوان صبحانه یا غذای اصلی نیز سرو می شود.
چوریزو
چوریزو (Chorizo) سوسیس و ژامبون گوشت خوک از معروف ترین غذاهای اسپانیای می باشند. چوریزو مانند هر سوسیس خوکی نیست؛ راز آن فلفل قرمز دودی می باشد که به گوشت مزه ای خاص می دهد. مخلفات دیگر شامل سیر و گیاهان می باشند. پس از ترکیب گوشت خوک با بقیه مواد تخمیر شده و سپس به آرامی دودی می شود. پروسه پخت آن چند هفته طول می کشد. سپس آماده ی خوردن است. خوبی چوریزو امکان سرو راحت آن است، می توانید به صورت تکی، به همراه املت، ساندویچ و پائلا میل فرمایید. به علت دودی شدن و پخت اولیه، می توانید آن را به صورت خام نیز میل فرمایید.
پیستو ماچینگو
پیستو ماچینگو (Pisto Manchego)، غذایی مانند کسرول بادمجان می باشد. مواد اولیه پیستو معمولا شمال گوجه، پیاز، بادمجان، فلفل رد بل قرمز و سبز، روغن زیتون به همراه نیمرو و چوریزو اسپانیایی می شوند. می توان گفت رتتویی اسپانیایی است. سبزیجات به آرامی در روغن زیتون پخته می شوند. پیستو به ظاهر غذایی ساده است، اما پخت پیستوی خوب یک هنر است، به کیفیت مواد اولیه و مهارت سرآشپز بستگی دارد. معمولا پیستو به عنوان وعده کامل به همراه نان سرو می شود. اگر سوسیس آن را حذف کنید، غذای مناسب گیاه خواران می باشد. از پیستو برای پر کردن پیراشکی امپانادا نیز استفاده می شود.
سالمورجو
شاید شما عادت نداشته باشید که سوپ را سرد میل کنید، اما سالمورجو (Salmorejo) نظر شما را عوض می کند. این سوپ شباهت زیادی به سوپ گازپاچو دارد. سالمورجو سوپی غلیظ با مواد اولیه گوجه، روغن زیتون، تکه های نان و مقدار زیادی سیر می باشد. ریشه این غذا مربوط به شهر جنوبی کوردوبا بازمیگردد.
کروکتاس
یکی دیگر از تاپس های اسپانیایی این توپ های سرخ شده ی خوشمزه می باشند. کروکتاس (Croquetas) نمونه ی غربی چیکن استریپس یا استیک پنیری است؛ ناسالم اما بسیار وسوسه برانگیز. داخل این توپ های سرخ شده ژامبون، ماهی و گاهی اوقات پنیر آبی سنتی اسپانیایی قرار داده می شوند.
امپانادا
کلمه ی امپانادا (Empanada) در زبان اسپانیایی به معنی “پیچیده در نان” می باشد. این غذای معروف اسپانیایی مانند یک برش پای یا کلزون سرو می شود. امپانادا دارای لبه ی ترد، با سس (از چوریزو، تا ساردین تا فلفل) پر شده اند. امپاناداهای متنوعی وجود دارند، اما سس پیاز آرام پخته شده ی غذا مزه خاص آن را به وجود می آورد.
کرم کاتالانی
به کرم کاتالانی (Crema Catalana)، کرم بروله ی مرد فقیر می گویند. این دسر در ظرفی ساده و کم عمق سرو می شود. دسر کرمی کاستارد مربوط به کاتالونیا در کشور شهرت دارد. کرمِ زرده ی تخم مرغ زده شده با یک لایه شکر پخته می شود تا برشته شود. این مزه متمایز بسیار محبوب است و حتی بستنی و لیکور به طعم کرم کاتالانی موجود می باشند. و یکی از غذاهای لذیذ اسپانیایی می باشد.