۵ دقیقه

همه چیز درمورد برج کج پیزا

برج ها و مخصوصا ساختمان ‌های کج زیادی در سرتاسر جهان وجود دارند، اما برجی که در شهر کوچک پیزای ایتالیا واقع شده با دیگر برج ها کمی تفاوت دارد. ساختمانی که به موجب یک اشتباه به یک شاهکار معماری تبدیل شد که ساخت آن حدود دو قرن طول کشید و تا استوارشدنش پستی و بلندی ‌های زیادی را پشت سر گذاشته است. اما برج پیزا به چه علت کج شده و ماجرای ساخت آن چه بوده است؟

برج کج پیزا یکی از معروف ‌ترین بناهای تاریخی در جهان است. این برج در توسکانی ایتالیا واقع شده و به عنوان یک برج ناقوس مستقل برای کلیسای نزدیک خود ساخته شده است. ساخت این برج در سال 1173 میلادی آغاز و 200 سال بعد به پایان رسید. این برج در ۸ طبقه و 58.4 متر ارتفاع ساخته شده است. در طرح اولیه بنا نبود این برج به صورت کج ساخته شود اما به دلیل خاک سست و ناپایدار منطقه، برج پیزا در نهایت به صورت کج ساخته می شود. این برج ۸۴۷ ساله، در حال حاضر به یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری ایتالیا تبدیل شده که سالانه ۵ میلیون نفر از آن بازدید می‌کنند.

برج کج پیزا

برج کج پیزا کجاست؟

برج کج پیزا در شهری به همین نام در ایتالیا و در میدانی معروف به میدان معجزه ‌ها کج اما استوار ایستاده است. این شهر حدود ۹۱ هزار جمعیت دارد و از زیباترین مناطق منطقه توسکانی ایتالیایی است. میدان معجزه‌ ها در سال 1987م به عنوان میراث جهانی در سازمان یونسکو به ثبت رسید. بناهای باشکوه دیگری نیز همچون کلیسا جامع پیزا، تعمیدگاه پیزا و موزه اپرای دوئومرا در همین میدان در نزدیکی برج واقع شده‌ اند. گرفتن عکس ‌های یادگاری جالب همراه با برج پیزا یکی از تفریحات مورد علاقه بازدیدکنندگان این برج است.

اخذ انواع ویزا توریستی، تحصیلی و کاری برای سراسر جهان در evisa !

برج پیزا چرا ساخته شد و داستان ساخت آن به چه صورت است؟

در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی یکی از چهار جمهوری ایتالیا که بر مدیترانه حکومت می‌ کرد، شهر پیزا بود. آن زمان پیزا قدرتمند و سرشار از ثروت بود و مردم آن نیز بسیار بلند پرواز بودند. میدان معجزه ‌ها تماما به منظور نمایش قدرت و شکوفایی شهر ساخته شده بود. ناقوس کلیسا از ویژگی‌ کلیساهای کاتولیک است که تصمیم گرفته شد ناقوس کلیسا در برج جداگانه ‌ای کنار کلیسا ساخته شود و بدین ترتیب برج کج پیزا ساخته شد.

از لحاظ زمانی ساخت کلیسای پیزا در سال ۱۰۶۴ میلادی آغاز شد و تا سال ۱۱۱۸م به پایان رسید. پس از آن هم در سال ۱۱۵۲ میلادی شروع به ساخت تعمیدگاه کردند و در نهایت در سال ۱۱۷۲ بود که کارهای حفاری برج آغاز شد و تا یک سال بعد ادامه پیدا کرد.

اولین سنگ‌ های پایه در 9 اوت ۱۱۷۳ ریخته شد و کار ساخت برج آغاز شد. ۵ سال از شروع ساخت و ساز گذشت که با اتمام ساخت طبقه سوم متوجه شدند که برج ناقوس از یک طرف شروع به فرو رفتن می‌کند. آنها به ناچار مجبور شدند کار ساخت و ساز را متوقف کنند تا راه‌ حلی برای این مشکل بیابند. در همین حال با شروع درگیری‌ های ایتالیا با جنوا ساخت برج به مدت ۱۰۰ سال متوقف شد.

برج کج پیزا

وقفه طولانی در ساخت برج پیزا

در سال ۱۲۷۲ ساختبرج کج پیزا از سر گرفته شد، به این امید که پی برج تثبیت شده باشد. معماری ایتالیایی جووانی دی سیمون کسی بود که این چالش را با وجود کج بودن برج پذیرفت. تا سال ۱۲۸۴ کار 7 طبقه از برج به اتمام رسید و آن‌ ها موفق شدند بدون فرو ریختن برج آن را حدود ۲۴ متر دیگر بالا ببرند ، هر چند برج همچنان کج بود و حتی به کجی آن نیز افزوده شده بود.

همزمانی با نبرد ملوریا باعث شد بار دیگر عملیات ساخت برج متوقف شود. شروع ساخت طبقه هشتم با کارگردانی توماس پیسانو در سال ۱۳۵۰ آغاز و تا سال ۱۳۷۲ به پایان رسید که هفت زنگ نیز در بالای برج در انتهای پروژه نصب شدند. تکمیل این شاهکار مهندسی و معماری 200 سال طول کشید.

در سال ۱۸۳۸ معمار الساندرو دلا گراردسکا سعی کرد با حفر یک گذرگاه در کنار برج با آشکار ساختن پایه تراش‌ خورده آن ارزش آن را نمایش دهد، اما این عمل منجر به نازک شدن پایه و کج‌ تر شدن برج شد. پس از قسر در بردن از جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۶۴ میلادی دولت ایتالیا از دیگر کشورها درخواست کمک کرد. تیمی از مهندسان و مورخان جمع شدند و تصمیم گرفتند با نصب وزنه‌ ای از جنس سرب تعادل برج را حفظ کنند.

بار دیگر نگرانی ها برای عدم ثبات برج از سال 1990 شدت گرفت که در نهایت منجر به تعطیلی برج تا سال ۲۰۰۱ شد. اقدامات زیادی برای جلوگیری از کج شدن بیشتر برج تا به حال انجام شده که این اطمینان را حاصل کرده که برج، حداقل تا ۲۰۰ سال دیگر ایستاده است و فرو نمی ‌ریزد.

راهنمای جامع اخذ وقت سفارت به صورت آنلاین !

علت کج شدن برج پیزا

شهر کوچک پیزا در بین رودخانه ‌های آرنو و سرچیو واقع شده است که خاک آن کاملا آبرفتی است. ترکیب این خاک بسیار نرم و ناپایدار است و برای این نوع ساخت و سازها مناسب نیست. هنگامی که سازندگان برج ردیف سوم برج را به اتمام رساندند (حدود ۲۳ متر از ارتفاع) کج شدن برج به وضوح قابل دیدن بود که موجب شد بلافاصله ساخت و ساز را متوقف کنند.

برج کج پیزا

معماری برج کج پیزا

معماری برج به سبک رومانسک بوده و ساختمان برج عمدتا از سنگ مرمر تراش ‌خورده زیبایی ساخته شده است. وزن کل ساختمان ۱۴۰۰ تن است. برای ورود به داخل ساختمان برج ۱۲ پله وجود دارد و برخلاف چیزی که انتظار می‌رود داخل برج کج پیزا پر از اتاقک باشد این طور نیست و تنها یک اتاق کوچک در مرکز طبقه اول وجود دارد. تا انتهای برج شبیه ستونی تو خالی از مرمر مسطح است. کج بودن برج به محض ورود کاملا احساس می‌شود که راه رفتن درون آن را جالب و هیجان ‌انگیز می‌ کند.

در قسمت چپ ورودی، پله‌ های مارپیچ قرار گرفته ‌اند که برای رسیدن به انتهای برج از تعداد ۲۵۷ پله باید بالا رفت. هر چند در ظاهر تمام ساختمان از سنگ مرمر ساخته شده است اما در واقع برای قسمت ‌هایی که قابل دیدن نیستند از سنگ آهک استفاده شده که همین مسئله نیز به دلیل انعطاف‌ پذیرتر بودن آهک به پایداری و فرو نریختن برج کمک بسیاری کرده است.

ارتفاعی که برج کج پیزا دارد برای نمایش منظره‌ های اطراف برج بسیار مناسب است. با ایستادن بر آخرین طبقه برج می ‌توان منظره بسیار زیبایی از ساختمان ‌های اطراف میدان معجزه‌ ها را با تمام جزئیات و خیابان ‌های پیچ در پیچ این شهر زیبای قرون وسطایی دید.

برج کج پیزا

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *